takaisin blogiin

Case Wärtsilä: Paikallinen osaaja kaasuterminaalin sähköistäjänä

syyskuuta 17, 2021    |     ASES

Wärtsilä, kansainvälisesti johtava merenkulun ja energiamarkkinoiden voimaratkaisujen toimittaja, on rakentanut Tornioon Pohjoismaiden suurimman LNG-terminaalin. Vuonna 2018 avattu Manga LNG -tuontiterminaali toimittaa maakaasua pääasiassa Outokummun Tornion terästehtaalle. Se palvelee myös kaivoksia ja alueen muita potentiaalisia kaasuasiakkaita. Terminaalista voidaan toimittaa maakaasua myös Perämerellä liikennöiviin aluksiin. 

Vuonna 2016 Wärtsilä etsi paikallista urakoitsijaa toteuttamaan kaasuterminaalin sähköistys, instrumentointi ja rakennusautomaatiot. Wärtsilän vanhempi vastaava projekti-insinööri, Bo Nortamo, kertoo saaneensa suosituksia silloin juuri perustetusta ASES Installaatiot Oy:stä.

 ”Yksi merkittävä valintakriteeri paikallisuuden lisäksi oli heidän kokemus Outokummusta, joka oli meille tärkeää”, kuvailee Nortamo.

Perusurakka sisälsi mm. sähkölaitteiden asennusta, paljon kaapelointia, ja muuta sähkötyötä, ja sen toteuttaminen tarkoitti yli 30 000 miestyötuntia, eli työ oli laajuudeltaan erittäin merkittävä.

 

Kokonaispalvelu tuo sekä tehokkuutta että välttää ristiriitoja

Wärtsilälle oli myös tärkeää löytää urakoitsija, joka pystyi toimittamaan kokonaispalveluna sähköistyksen, instrumentoinnin ja rakennusautomaation.

”Jos pilkkoo urakointia moneen palaan, niin haasteena on palasten äärilaidat – mitä kuuluu kenenkin vastuulle. Sähköasentamisen osaavat kaikki urakoitsijat, mutta haastavamman instrumentoinnin saralla ASESin osaaminen yllätti minut positiivisesti,” kertoo Nortamo Wärtsilältä.

Hyvin sujuneen perusurakan jälkeen tilausta laajennettiin myös käyttöönottopalveluihin, joiden parissa Wärtsilällä edelleen työskentelee pari ASESin henkilöä. Tämä palvelu on huomattavasti pienempi laajuudeltaan, mutta silti Wärtsilälle erittäin tärkeä. Paikallinen kumppani pystyy kustannustehokkaasti toimimaan apuna niin pitkään mitä projekti vaatii.

Mangan LNG-terminaaliin on saapunut ensimmäisiä kaasutoimituksia marraskuusta 2017 lähtien, jolloin terminaalin käyttöönottovaihe alkoi. Kaupallisen käyttöönoton jälkeen terminaaliin saapuu kaasutoimitus kahden viikon välein.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Ases ja Siemens Energy Oy yhteistyössä: korkeajännitteisten kojeistojen modernisointia

syyskuuta 17, 2021
ASES ja Siemens Energy Oy ovat yhdessä toteuttaneet kaksi laajaa 110 kV kaasueristeisen kojeiston (GIS) modernisointiprojektia. Siemens Energy Oy on ollut urakoiden päätoteuttaja ja ASES tehnyt laadukasta asennustyötä aliurakoitsi...

Lue lisää

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan ylösajo on alkanut

kesäkuuta 30, 2021
Suunnitteluinsinööri Jani Uusitalo valvoo tehtaan instrumentointi- ja automaatioasennuksia Sotkamossa käynnistymässä oleva Terrafamen akkukemikaalitehdas on yksi maailman suurimmista akkukemikaaleja valmistavista tahoista. Tehtaan...

Lue lisää

ASES ja South-West Supply yhteistyössä: Terrafamen vetylaitosten hukkaenergiat talteen

kesäkuuta 17, 2021
ASES ja South-West Supply Oy ovat toteuttaneet Terrafamen vetylaitoksille uusia lämmöntalteenoton ratkaisuja, joilla saavutetaan mittavia säästöjä energian käytössä ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä. Projektissa tunnistettiin k...

Lue lisää

ASES ja Lappia yhteistyössä – työharjoittelua ja oikeaa työtä

toukokuuta 28, 2021
Usea Ammattiopisto Lappian sähkö- ja automaatioalan opiskelija on tehnyt työharjoittelunsa ASESin tiimissä. Vuosittain ASESilta työharjoittelupaikan löytää pari Lappian kolmannen vuoden opiskelijaa, ja moni työharjoittelun ASESill...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

TELL US ABOUT YOUR PROJECT!

How can we help you with your project?

Leave us a message or call us – let’s discuss together how we can complete your project efficiently and cost effectively.

OTA YHTEYTTÄ!
Or call us: +358 40 555 3214