takaisin blogiin

Case Wärtsilä: Paikallinen osaaja kaasuterminaalin sähköistäjänä

maaliskuuta 28, 2020    |     ASES

Wärtsilä, kansainvälisesti johtava merenkulun ja energiamarkkinoiden voimaratkaisujen toimittaja, on rakentanut Tornioon Pohjoismaiden suurimman LNG-terminaalin. Vuonna 2018 avattu Manga LNG -tuontiterminaali toimittaa maakaasua pääasiassa Outokummun Tornion terästehtaalle. Se palvelee myös kaivoksia ja alueen muita potentiaalisia kaasuasiakkaita. Terminaalista voidaan toimittaa maakaasua myös Perämerellä liikennöiviin aluksiin. 

Vuonna 2016 Wärtsilä etsi paikallista urakoitsijaa toteuttamaan kaasuterminaalin sähköistys, instrumentointi ja rakennusautomaatiot. Wärtsilän vanhempi vastaava projekti-insinööri, Bo Nortamo, kertoo saaneensa suosituksia silloin juuri perustetusta ASES Installaatiot Oy:stä.

 ”Yksi merkittävä valintakriteeri paikallisuuden lisäksi oli heidän kokemus Outokummusta, joka oli meille tärkeää”, kuvailee Nortamo.

Perusurakka sisälsi mm. sähkölaitteiden asennusta, paljon kaapelointia, ja muuta sähkötyötä, ja sen toteuttaminen tarkoitti yli 30 000 miestyötuntia, eli työ oli laajuudeltaan erittäin merkittävä.

 

Kokonaispalvelu tuo sekä tehokkuutta että välttää ristiriitoja

Wärtsilälle oli myös tärkeää löytää urakoitsija, joka pystyi toimittamaan kokonaispalveluna sähköistyksen, instrumentoinnin ja rakennusautomaation.

”Jos pilkkoo urakointia moneen palaan, niin haasteena on palasten äärilaidat – mitä kuuluu kenenkin vastuulle. Sähköasentamisen osaavat kaikki urakoitsijat, mutta haastavamman instrumentoinnin saralla ASESin osaaminen yllätti minut positiivisesti,” kertoo Nortamo Wärtsilältä.

Hyvin sujuneen perusurakan jälkeen tilausta laajennettiin myös käyttöönottopalveluihin, joiden parissa Wärtsilällä edelleen työskentelee pari ASESin henkilöä. Tämä palvelu on huomattavasti pienempi laajuudeltaan, mutta silti Wärtsilälle erittäin tärkeä. Paikallinen kumppani pystyy kustannustehokkaasti toimimaan apuna niin pitkään mitä projekti vaatii.

Mangan LNG-terminaaliin on saapunut ensimmäisiä kaasutoimituksia marraskuusta 2017 lähtien, jolloin terminaalin käyttöönottovaihe alkoi. Kaupallisen käyttöönoton jälkeen terminaaliin saapuu kaasutoimitus kahden viikon välein.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Henkilöstöesittelyssä Sr. suunnitteluinsinööri Pasi Sanaksenaho

helmikuuta 28, 2020
Jo 25 vuotta suunnitteluinsinöörinä työskennellyt Pasi Sanaksenaho on työskennellyt ASESilla pian kuuden vuoden ajan. Pasin työnkuvaan pääosin kuuluu sähkösuunnittelu ja instrumentoinnin kenttäsuunnittelu Outokummun Tornion teräst...

Lue lisää

ASES Oy sai suuren laitetoimituskokonaisuuden Outokumpu Chrome Oy Kemin kaivoksen DeepMine projektiin

helmikuuta 7, 2020
ASES Oy ja Outokumpu Chrome Oy Kemin kaivos ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan ASES Oy toimittaa kaivoksen syvennysprojektin sähkönjakelun kokonaistoimituksena. Toimitus sisältää 20 kV kojeistot, 20 kV muuntajat, pien...

Lue lisää

Henkilöstöesittelyssä suunnitteluinsinööri Janne Onkalo

tammikuuta 31, 2020
Suunnitteluinsinööri Janne Onkalo on työskennellyt ASESilla lähes 5 vuotta automaatiojärjestelmien sovellussuunnittelutehtävissä. Ennen ASESilla työskentelyä, hänelle oli ehtinyt kertyä yli 13 vuoden kokemus automaatioinsinöörin t...

Lue lisää

Case Reccon: Lappilaiset puhdistavat yhteistyössä saastunutta maaperää Kiinassa

joulukuuta 3, 2019
Yhteistyö saastuneiden maiden käsittelyssä jatkuu  ASES aloitti vuonna 2016 yhteistyön saastuneiden maiden käsittelylaitosta Kiinan Guangzhouhun rakentaneen Savaterra Oy:n kanssa. ASES toimi projektissa laaja-alaisena sähköautomaa...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

TELL US ABOUT YOUR PROJECT!

How can we help you with your project?

Leave us a message or call us – let’s discuss together how we can complete your project efficiently and cost effectively.

OTA YHTEYTTÄ!
Or call us: +358 40 555 3214