takaisin blogiin

Kytkinkentän laajennustyö avaimet käteen -periaatteella

syyskuuta 17, 2021    |     ASES

Aloitimme toukokuussa Outokumpu Chrome Oy Kemin kaivoksella ABB:lle tehtävän 110 kilovoltin kytkinkentän laajennustyön, jonka tarkoituksena on parantaa toimintavarmuutta sekä mahdollistaa vuorottelu esimerkiksi kytkinkenttien huoltotöiden aikana.

”Projekti käynnistyi toukokuun puolessa välissä maaperän tarkistuksilla, jonka jälkeen siirryttiin tekemään pohjaa sekä rakentamaan muuntajalle turva-allasta”, kertoo työmaapäällikkö ja sähkötöiden johtaja Veikko Karppinen laajennustyön aloitusvaiheista.

Hyvällä työsuunnittelulla kohteessa on pystytty etenemään jopa alkuperäisiä suunnitelmia ripeämmin, josta Kemin kaivoksella ollaan luonnollisesti tyytyväisiä.

”Kesäkuussa valmistuneen laitetilaperustustuksen päälle tuotiin juhannuksen jälkeen rakennus, joka koostui kolmesta yhteen liitettävästä modulista. Elokuussa muuntajaperustuksen valmistuttua asennettiin paikalle 25 MVA:n päämuuntaja. Viimeisen vaiheen, eli kaapeloinnin, koestuksen ja käyttöönoton on tarkoitus olla toteutettuna lokakuussa,” jatkaa Karppinen.

 

kytkinkentänlaajennus

 

Aikataulutus projektissa tärkeässä roolissa

”Koko projekti tehdään käyttäen omia alihankkijoita avaimet käteen -periaatteella, joka on työn tilaajalle kaikista vaivattomin vaihtoehto. Näin pystytään myös minimoimaan projektin muuttuvat tekijät sekä varmistamaan aikataulussa pysyminen,” päättää Karppinen.

Aikataulujen toimivuus korostuikin kesän aikana, sillä kytkinkentän laajennustyön on tarkoitus olla valmis ja käytössä lokakuussa.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Ases ja Siemens Energy Oy yhteistyössä: korkeajännitteisten kojeistojen modernisointia

syyskuuta 17, 2021
ASES ja Siemens Energy Oy ovat yhdessä toteuttaneet kaksi laajaa 110 kV kaasueristeisen kojeiston (GIS) modernisointiprojektia. Siemens Energy Oy on ollut urakoiden päätoteuttaja ja ASES tehnyt laadukasta asennustyötä aliurakoitsi...

Lue lisää

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan ylösajo on alkanut

kesäkuuta 30, 2021
Suunnitteluinsinööri Jani Uusitalo valvoo tehtaan instrumentointi- ja automaatioasennuksia Sotkamossa käynnistymässä oleva Terrafamen akkukemikaalitehdas on yksi maailman suurimmista akkukemikaaleja valmistavista tahoista. Tehtaan...

Lue lisää

ASES ja South-West Supply yhteistyössä: Terrafamen vetylaitosten hukkaenergiat talteen

kesäkuuta 17, 2021
ASES ja South-West Supply Oy ovat toteuttaneet Terrafamen vetylaitoksille uusia lämmöntalteenoton ratkaisuja, joilla saavutetaan mittavia säästöjä energian käytössä ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä. Projektissa tunnistettiin k...

Lue lisää

ASES ja Lappia yhteistyössä – työharjoittelua ja oikeaa työtä

toukokuuta 28, 2021
Usea Ammattiopisto Lappian sähkö- ja automaatioalan opiskelija on tehnyt työharjoittelunsa ASESin tiimissä. Vuosittain ASESilta työharjoittelupaikan löytää pari Lappian kolmannen vuoden opiskelijaa, ja moni työharjoittelun ASESill...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

VOIMMEKO OLLA AVUKSI?

Kuinka voimme auttaa?

Jätä viesti tai soita meille – keskustellaan yhdessä miten projektisi saadaan valmiiksi nopeasti ja kustannustehokkaasti.

OTA YHTEYTTÄ!
Tai soita meille: +358 40 555 3214