takaisin blogiin

Case Savaterra: Kokonaisvaltainen sähköautomaation kumppani mukana ympäristöteknologian kehityksessä

syyskuuta 17, 2023    |     ASES

Savaterran saastuneiden maiden käsittelylaitoksella puhdistetaan maata Kiinassa

Savaterra Oy, Rovaniemeläinen ympäristöteknologian yritys, kehittää laitteistoja saastuneiden maa-ainesten puhdistamiseen ja lietteiden jatkokäsittelyyn. Vuonna 2016 Savaterra kehitti uutta saastuneiden maiden käsittelylaitosta Kiinan markkinoille. He etsivät laaja-alaista sähköautomaation kumppania toteuttamaan laitoksensähköistyksen ja automaation kokonaisuutena esisuunnittelusta käyttöönottoon.

Insinööritoimisto ASES valikoitui useista vaihtoehdoista projektille sopivan tarjouksen ja referenssien perusteella. Savaterralle oli tärkeää löytää kumppani, joka pystyy hoitamaan koko sähköautomaation alueen laitoksen kehityksessä alusta loppuun, sillä heidän omassa organisaatiossaan ei ole sähköautomaation asiantuntijoita. Sähköautomaation osalta projekti sisälsi suunnittelun, sähköautomaatiotarvikkeiden ja moottoreiden kilpailutuksen ja hankinnan, asennuksen sekä käyttöönoton. Päätökset hankinnoista tehtiin yhteistyössä Savaterran ja ASESin kesken. ASES myös hankki Rovaniemellä tehtävät asennukset, sekä hoiti koko projektin sähköautomaatiotyönjohdon.

ASES tuntuu olevan juuri sopivan kokoinen kumppani Savaterralle. Jouko Sarivaara, Savaterran työpäällikkö, toteaa verratessaan ASESin palveluita isoihin kilpailijoihin; ”ASESin joustavuus ja reagointikyky on ollut suuri etu.”

Savaterra-Guangzhou-Kiina-4

Mukana käyttöönotossa Guanzhoussa

Laitos tehtiin Suomessa niin pitkälle kuin mahdollista, jonka jälkeen se toimitettiin laivarahtina Kiinaan, ja siirrettiin asiakkaan työmaalle Guanzhouhun. Laitoksen ensimmäinen projekti oli vanhan terästehtaan pilaantuneen maa-aineksen puhdistaminen termisesti. Sekä Savaterran että ASESin henkilöstöä lähti paikanpäälle laitosta pystyttämään. ASESilta mukana oli kaksi henkilöä, jotka hoitivat paikan päällä instrumentointityöt sekä laitoksen sähköautomaation käyttöönoton. Jälkikäteen laitoksen tukea on hoidettu etänä puhelimitse.

Parhaillaan yhteistyössä kehitetty maanpuhdistuslaitos on edelleen Kiinassa, ja sille neuvotellaan uusia projekteja. Kun tulee aika ottaa laitos taas käyttöön, on ASES paikan päällä mukana hoitamassa mahdollisia instrumenttien vaihtoja sekä käyttöönottoa. 

Savaterralla on uusi lietteenkuivauslaitos kehitteillä Suomessa, ja ASES on mukana tälläkin kertaa kokonaisvaltaisena sähköautomaation kumppanina. Uusi projekti on ollut helppoa ja sujuvaa toteuttaa tutun kumppanin kanssa. Samat henkilöt ovat mukana tässä projektissa kuin aikaisemmassakin, niin suunnittelussa kuin käyttöönotossa. Tällä kertaa ASESilta on mukana myös oma asennusporukka. Uutta ympäristöteknologiaa rakennetaan osana Tekes-hanketta.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Case Outokumpu – Laaja hankekokonaisuus Deep Mine -projektin prosessisähköistämisessä

lokakuuta 21, 2022
Outokummun Kemin kaivoksen Deep Mine -projektissa kaivosta syvennetään 500- ja 1000-tasojen välille maanalaisena kaivoksena. Maan alle on rakennettu paljon kaivosprosessin vaatimaa infrastruktuuria, jonka sähköistyksessä ASESilla ...

Lue lisää

ASESille lisää merkittäviä projekteja Metsä Fibren biotuotetehtaan työmaalle

marraskuuta 19, 2021
ASES on sopinut kahdesta merkittävästä asennusurakasta Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdastyömaalla osana koko tehtaan sähkönjakeluverkoston rakentamista. Urakoiden yhteenlaskettu työllisyysvaikutus ASESilla ...

Lue lisää

Ases ja Siemens Energy Oy yhteistyössä: korkeajännitteisten kojeistojen modernisointia

syyskuuta 17, 2021
ASES ja Siemens Energy Oy ovat yhdessä toteuttaneet kaksi laajaa 110 kV kaasueristeisen kojeiston (GIS) modernisointiprojektia. Siemens Energy Oy on ollut urakoiden päätoteuttaja ja ASES tehnyt laadukasta asennustyötä aliurakoitsi...

Lue lisää

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan ylösajo on alkanut

kesäkuuta 30, 2021
Suunnitteluinsinööri Jani Uusitalo valvoo tehtaan instrumentointi- ja automaatioasennuksia Sotkamossa käynnistymässä oleva Terrafamen akkukemikaalitehdas on yksi maailman suurimmista akkukemikaaleja valmistavista tahoista. Tehtaan...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

TELL US ABOUT YOUR PROJECT!

How can we help you with your project?

Leave us a message or call us – let’s discuss together how we can complete your project efficiently and cost effectively.

OTA YHTEYTTÄ!
Or call us: +358 40 555 3214