takaisin blogiin

Case Savaterra: Kokonaisvaltainen sähköautomaation kumppani mukana ympäristöteknologian kehityksessä

syyskuuta 27, 2020    |     ASES

Savaterran saastuneiden maiden käsittelylaitoksella puhdistetaan maata Kiinassa

Savaterra Oy, Rovaniemeläinen ympäristöteknologian yritys, kehittää laitteistoja saastuneiden maa-ainesten puhdistamiseen ja lietteiden jatkokäsittelyyn. Vuonna 2016 Savaterra kehitti uutta saastuneiden maiden käsittelylaitosta Kiinan markkinoille. He etsivät laaja-alaista sähköautomaation kumppania toteuttamaan laitoksensähköistyksen ja automaation kokonaisuutena esisuunnittelusta käyttöönottoon.

Insinööritoimisto ASES valikoitui useista vaihtoehdoista projektille sopivan tarjouksen ja referenssien perusteella. Savaterralle oli tärkeää löytää kumppani, joka pystyy hoitamaan koko sähköautomaation alueen laitoksen kehityksessä alusta loppuun, sillä heidän omassa organisaatiossaan ei ole sähköautomaation asiantuntijoita. Sähköautomaation osalta projekti sisälsi suunnittelun, sähköautomaatiotarvikkeiden ja moottoreiden kilpailutuksen ja hankinnan, asennuksen sekä käyttöönoton. Päätökset hankinnoista tehtiin yhteistyössä Savaterran ja ASESin kesken. ASES myös hankki Rovaniemellä tehtävät asennukset, sekä hoiti koko projektin sähköautomaatiotyönjohdon.

ASES tuntuu olevan juuri sopivan kokoinen kumppani Savaterralle. Jouko Sarivaara, Savaterran työpäällikkö, toteaa verratessaan ASESin palveluita isoihin kilpailijoihin; ”ASESin joustavuus ja reagointikyky on ollut suuri etu.”

Savaterra-Guangzhou-Kiina-4

Mukana käyttöönotossa Guanzhoussa

Laitos tehtiin Suomessa niin pitkälle kuin mahdollista, jonka jälkeen se toimitettiin laivarahtina Kiinaan, ja siirrettiin asiakkaan työmaalle Guanzhouhun. Laitoksen ensimmäinen projekti oli vanhan terästehtaan pilaantuneen maa-aineksen puhdistaminen termisesti. Sekä Savaterran että ASESin henkilöstöä lähti paikanpäälle laitosta pystyttämään. ASESilta mukana oli kaksi henkilöä, jotka hoitivat paikan päällä instrumentointityöt sekä laitoksen sähköautomaation käyttöönoton. Jälkikäteen laitoksen tukea on hoidettu etänä puhelimitse.

Parhaillaan yhteistyössä kehitetty maanpuhdistuslaitos on edelleen Kiinassa, ja sille neuvotellaan uusia projekteja. Kun tulee aika ottaa laitos taas käyttöön, on ASES paikan päällä mukana hoitamassa mahdollisia instrumenttien vaihtoja sekä käyttöönottoa. 

Savaterralla on uusi lietteenkuivauslaitos kehitteillä Suomessa, ja ASES on mukana tälläkin kertaa kokonaisvaltaisena sähköautomaation kumppanina. Uusi projekti on ollut helppoa ja sujuvaa toteuttaa tutun kumppanin kanssa. Samat henkilöt ovat mukana tässä projektissa kuin aikaisemmassakin, niin suunnittelussa kuin käyttöönotossa. Tällä kertaa ASESilta on mukana myös oma asennusporukka. Uutta ympäristöteknologiaa rakennetaan osana Tekes-hanketta.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Alppilaskija Siiri Kvist matkalla kohti maailman huippua

kesäkuuta 23, 2020
ASESin sponsoroima nuori alppilupaus Siiri Kvist, 17, on motivoitunut nuori urheilija. Takana on ensimmäinen FIS-kisakausi sekä alppilukion ensimmäinen vuosi. Vaikkakin kausi päättyi lyhyeen globaalin Korona-pandemian vuoksi,...

Lue lisää

Henkilöstöesittelyssä Sr. suunnitteluinsinööri Pasi Sanaksenaho

helmikuuta 28, 2020
Jo 25 vuotta suunnitteluinsinöörinä työskennellyt Pasi Sanaksenaho on työskennellyt ASESilla pian kuuden vuoden ajan. Pasin työnkuvaan pääosin kuuluu sähkösuunnittelu ja instrumentoinnin kenttäsuunnittelu Outokummun Tornion teräst...

Lue lisää

ASES Oy sai suuren laitetoimituskokonaisuuden Outokumpu Chrome Oy Kemin kaivoksen DeepMine projektiin

helmikuuta 7, 2020
ASES Oy ja Outokumpu Chrome Oy Kemin kaivos ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan ASES Oy toimittaa kaivoksen syvennysprojektin sähkönjakelun kokonaistoimituksena. Toimitus sisältää 20 kV kojeistot, 20 kV muuntajat, pien...

Lue lisää

Henkilöstöesittelyssä suunnitteluinsinööri Janne Onkalo

tammikuuta 31, 2020
Suunnitteluinsinööri Janne Onkalo on työskennellyt ASESilla lähes 5 vuotta automaatiojärjestelmien sovellussuunnittelutehtävissä. Ennen ASESilla työskentelyä, hänelle oli ehtinyt kertyä yli 13 vuoden kokemus automaatioinsinöörin t...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

TELL US ABOUT YOUR PROJECT!

How can we help you with your project?

Leave us a message or call us – let’s discuss together how we can complete your project efficiently and cost effectively.

OTA YHTEYTTÄ!
Or call us: +358 40 555 3214