takaisin blogiin

Case Reccon: Lappilaiset puhdistavat yhteistyössä saastunutta maaperää Kiinassa

toukokuuta 14, 2021    |     ASES

Yhteistyö saastuneiden maiden käsittelyssä jatkuu 

ASES aloitti vuonna 2016 yhteistyön saastuneiden maiden käsittelylaitosta Kiinan Guangzhouhun rakentaneen Savaterra Oy:n kanssa. ASES toimi projektissa laaja-alaisena sähköautomaation kumppanina. Myöhemmin Reccon Oy osti Savaterran Aasian toiminnot laitteineen ja patentteineen, mutta lappilaisyritysten tiivis yhteistyö jatkuu.

”Teemme edelleen läheistä yhteistyötä Savaterran ja sen sisaryhtiö Kalottikoneen kanssa. Myös ASES oli luonnollinen valinta yhteistyökumppaniksi, sillä he tuntevat käsittelylaitoksen entuudestaan. Lappilaisin voimin tässä yhä puhdistetaan saastuneita maaperäalueita Kiinassa”, kertoo Recconin toimitusjohtaja Olli Aho.

Kesällä 2019 Reccon siirsi saastuneiden maiden käsittelylaitoksen Guangzhousta 2000 kilometriä Ziboon. Laitos on alun perinkin suunniteltu siirreltäväksi, mutta mistään ihan pienestä operaatiosta ei ole kyse, kun pinta-alaltaan noin 50 kertaa 50 metriä ja paikoitelleen hyvin korkea laitos siirretään.

”Parikymmentä rekkakuormaa siinä liikkui kohti pohjoista, muutama nosturi ahersi parin viikon ajan ja henkilötyötä vaadittiin kuukauden verran. ASES vastasi siirron yhteydessä uusien lisälaitteiden sähköistyksestä ja automaatiosta sekä vanhojen laitteiden testauksesta ja huollosta”, valaisee Aho.

 

ASES-Blogikuva-Reccon-1024x600

 

Sähköistys ja automaatio yhdestä paikasta

ASESin suunnitteluinsinööri Pauli Toljamo oli paikalla Zibossa asentamassa ja ohjelmoimassa laitoksen automaatiojärjestelmiä.  

”Asiakkaan projektin sujuvuuden kannalta on hyvä, että me pystymme tarjoamaan koko sähköistyksen ja automaation paketin yhdestä paikasta”, hän avaa ASESin yhteistyöprojektiin tuomaa arvoa.

Parhaillaan saastuneiden maiden käsittelylaitos puhdistaa maaperää Zibossa. Meneillään olevassa projektissa puhdistettavaa maata on 140 000 tonnia ja urakka kestänee näillä näkymin 6–8 kuukautta. ASES antaa tarvittaessa puhelintukea, jotta laitoksen sähköjärjestelmät ja automaatio pyörivät ongelmitta.

”ASES on osaava toimija, johon voi luottaa. Heidän kanssaan on helppo sopia asioista, ja he ymmärtävät asiakkaan tarpeet”, kiittelee Recconin Olli Aho.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

ASESille jo toinen merkittävä työkokonaisuus Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan työmaalla

huhtikuuta 28, 2021
ASES Installaatiot on Metsä Groupiin kuuluvan Metsän Fibren sopimuskumppanina saanut jo toisen merkittävän työkokonaisuuden Kemin biotuotetehtaan työmaalta. Kemiläinen ASES on urakoinut rakennusaikaisen työmaasähköistyksen parissa...

Lue lisää

ASESin asentajia kouluttautumassa keskijännitekaapeleiden asennuksiin

tammikuuta 22, 2021
Käytännönläheinen koulutus ylläpitää asentajiemme taitoja ajankohtaisissa hankkeissa ASESilla on kouluttauduttu tällä viikolla keskijännitekaapeleiden asennuksissa tarvittaviin taitoihin. Meneillään olevat projektit mm. Outokummun...

Lue lisää

Henkilöstöesittelyssä sähkötöiden johtaja Arto Liisanantti

marraskuuta 26, 2020
ASESilla sähkötöiden johtajan rooliin tänä syksynä nimitetty Arto Liisanantti on pitkän linjan työnjohtaja. Hänen toimenkuvansa laajentuu uuden nimityksen myötä sisältämään kolmenlaisia tehtäviä. Arto on toiminut ASESilla asennusu...

Lue lisää

Alppilaskija Siiri Kvist matkalla kohti maailman huippua

kesäkuuta 23, 2020
ASESin sponsoroima nuori alppilupaus Siiri Kvist, 17, on motivoitunut nuori urheilija. Takana on ensimmäinen FIS-kisakausi sekä alppilukion ensimmäinen vuosi. Vaikkakin kausi päättyi lyhyeen globaalin Korona-pandemian vuoksi,...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

TELL US ABOUT YOUR PROJECT!

How can we help you with your project?

Leave us a message or call us – let’s discuss together how we can complete your project efficiently and cost effectively.

OTA YHTEYTTÄ!
Or call us: +358 40 555 3214