takaisin blogiin

Case Reccon: Lappilaiset puhdistavat yhteistyössä saastunutta maaperää Kiinassa

syyskuuta 17, 2021    |     ASES

Yhteistyö saastuneiden maiden käsittelyssä jatkuu 

ASES aloitti vuonna 2016 yhteistyön saastuneiden maiden käsittelylaitosta Kiinan Guangzhouhun rakentaneen Savaterra Oy:n kanssa. ASES toimi projektissa laaja-alaisena sähköautomaation kumppanina. Myöhemmin Reccon Oy osti Savaterran Aasian toiminnot laitteineen ja patentteineen, mutta lappilaisyritysten tiivis yhteistyö jatkuu.

”Teemme edelleen läheistä yhteistyötä Savaterran ja sen sisaryhtiö Kalottikoneen kanssa. Myös ASES oli luonnollinen valinta yhteistyökumppaniksi, sillä he tuntevat käsittelylaitoksen entuudestaan. Lappilaisin voimin tässä yhä puhdistetaan saastuneita maaperäalueita Kiinassa”, kertoo Recconin toimitusjohtaja Olli Aho.

Kesällä 2019 Reccon siirsi saastuneiden maiden käsittelylaitoksen Guangzhousta 2000 kilometriä Ziboon. Laitos on alun perinkin suunniteltu siirreltäväksi, mutta mistään ihan pienestä operaatiosta ei ole kyse, kun pinta-alaltaan noin 50 kertaa 50 metriä ja paikoitelleen hyvin korkea laitos siirretään.

”Parikymmentä rekkakuormaa siinä liikkui kohti pohjoista, muutama nosturi ahersi parin viikon ajan ja henkilötyötä vaadittiin kuukauden verran. ASES vastasi siirron yhteydessä uusien lisälaitteiden sähköistyksestä ja automaatiosta sekä vanhojen laitteiden testauksesta ja huollosta”, valaisee Aho.

 

ASES-Blogikuva-Reccon-1024x600

 

Sähköistys ja automaatio yhdestä paikasta

ASESin suunnitteluinsinööri Pauli Toljamo oli paikalla Zibossa asentamassa ja ohjelmoimassa laitoksen automaatiojärjestelmiä.  

”Asiakkaan projektin sujuvuuden kannalta on hyvä, että me pystymme tarjoamaan koko sähköistyksen ja automaation paketin yhdestä paikasta”, hän avaa ASESin yhteistyöprojektiin tuomaa arvoa.

Parhaillaan saastuneiden maiden käsittelylaitos puhdistaa maaperää Zibossa. Meneillään olevassa projektissa puhdistettavaa maata on 140 000 tonnia ja urakka kestänee näillä näkymin 6–8 kuukautta. ASES antaa tarvittaessa puhelintukea, jotta laitoksen sähköjärjestelmät ja automaatio pyörivät ongelmitta.

”ASES on osaava toimija, johon voi luottaa. Heidän kanssaan on helppo sopia asioista, ja he ymmärtävät asiakkaan tarpeet”, kiittelee Recconin Olli Aho.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Ases ja Siemens Energy Oy yhteistyössä: korkeajännitteisten kojeistojen modernisointia

syyskuuta 17, 2021
ASES ja Siemens Energy Oy ovat yhdessä toteuttaneet kaksi laajaa 110 kV kaasueristeisen kojeiston (GIS) modernisointiprojektia. Siemens Energy Oy on ollut urakoiden päätoteuttaja ja ASES tehnyt laadukasta asennustyötä aliurakoitsi...

Lue lisää

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan ylösajo on alkanut

kesäkuuta 30, 2021
Suunnitteluinsinööri Jani Uusitalo valvoo tehtaan instrumentointi- ja automaatioasennuksia Sotkamossa käynnistymässä oleva Terrafamen akkukemikaalitehdas on yksi maailman suurimmista akkukemikaaleja valmistavista tahoista. Tehtaan...

Lue lisää

ASES ja South-West Supply yhteistyössä: Terrafamen vetylaitosten hukkaenergiat talteen

kesäkuuta 17, 2021
ASES ja South-West Supply Oy ovat toteuttaneet Terrafamen vetylaitoksille uusia lämmöntalteenoton ratkaisuja, joilla saavutetaan mittavia säästöjä energian käytössä ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä. Projektissa tunnistettiin k...

Lue lisää

ASES ja Lappia yhteistyössä – työharjoittelua ja oikeaa työtä

toukokuuta 28, 2021
Usea Ammattiopisto Lappian sähkö- ja automaatioalan opiskelija on tehnyt työharjoittelunsa ASESin tiimissä. Vuosittain ASESilta työharjoittelupaikan löytää pari Lappian kolmannen vuoden opiskelijaa, ja moni työharjoittelun ASESill...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

TELL US ABOUT YOUR PROJECT!

How can we help you with your project?

Leave us a message or call us – let’s discuss together how we can complete your project efficiently and cost effectively.

OTA YHTEYTTÄ!
Or call us: +358 40 555 3214