takaisin blogiin

Case Reccon: Lappilaiset puhdistavat yhteistyössä saastunutta maaperää Kiinassa

helmikuuta 26, 2024    |     ASES

Yhteistyö saastuneiden maiden käsittelyssä jatkuu 

ASES aloitti vuonna 2016 yhteistyön saastuneiden maiden käsittelylaitosta Kiinan Guangzhouhun rakentaneen Savaterra Oy:n kanssa. ASES toimi projektissa laaja-alaisena sähköautomaation kumppanina. Myöhemmin Reccon Oy osti Savaterran Aasian toiminnot laitteineen ja patentteineen, mutta lappilaisyritysten tiivis yhteistyö jatkuu.

”Teemme edelleen läheistä yhteistyötä Savaterran ja sen sisaryhtiö Kalottikoneen kanssa. Myös ASES oli luonnollinen valinta yhteistyökumppaniksi, sillä he tuntevat käsittelylaitoksen entuudestaan. Lappilaisin voimin tässä yhä puhdistetaan saastuneita maaperäalueita Kiinassa”, kertoo Recconin toimitusjohtaja Olli Aho.

Kesällä 2019 Reccon siirsi saastuneiden maiden käsittelylaitoksen Guangzhousta 2000 kilometriä Ziboon. Laitos on alun perinkin suunniteltu siirreltäväksi, mutta mistään ihan pienestä operaatiosta ei ole kyse, kun pinta-alaltaan noin 50 kertaa 50 metriä ja paikoitelleen hyvin korkea laitos siirretään.

”Parikymmentä rekkakuormaa siinä liikkui kohti pohjoista, muutama nosturi ahersi parin viikon ajan ja henkilötyötä vaadittiin kuukauden verran. ASES vastasi siirron yhteydessä uusien lisälaitteiden sähköistyksestä ja automaatiosta sekä vanhojen laitteiden testauksesta ja huollosta”, valaisee Aho.

 

ASES-Blogikuva-Reccon-1024x600

 

Sähköistys ja automaatio yhdestä paikasta

ASESin suunnitteluinsinööri Pauli Toljamo oli paikalla Zibossa asentamassa ja ohjelmoimassa laitoksen automaatiojärjestelmiä.  

”Asiakkaan projektin sujuvuuden kannalta on hyvä, että me pystymme tarjoamaan koko sähköistyksen ja automaation paketin yhdestä paikasta”, hän avaa ASESin yhteistyöprojektiin tuomaa arvoa.

Parhaillaan saastuneiden maiden käsittelylaitos puhdistaa maaperää Zibossa. Meneillään olevassa projektissa puhdistettavaa maata on 140 000 tonnia ja urakka kestänee näillä näkymin 6–8 kuukautta. ASES antaa tarvittaessa puhelintukea, jotta laitoksen sähköjärjestelmät ja automaatio pyörivät ongelmitta.

”ASES on osaava toimija, johon voi luottaa. Heidän kanssaan on helppo sopia asioista, ja he ymmärtävät asiakkaan tarpeet”, kiittelee Recconin Olli Aho.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Kokkolaan sijoittuva jätti-investointi työllistää ASESia prosessisähköistyksen saralla

helmikuuta 9, 2024
Kokkolassa on merkittävän kokoluokan teollinen investointihanke käynnissä, kun Sibanye-Stillwaterin Keliber-litiumjalostamoa rakennetaan Kokkolan suurteollisuusalueelle. ASES tekee uuteen jalostamoon prosessisähköistysasennukset. ...

Lue lisää

ASES Kemin biotuotetehtaan rakentamisessa vahvasti mukana – Paikallinen toimija yhtenä avaintoimittajista sähköautomaation osalta

joulukuuta 27, 2023
Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren uusi biotuotetehdas valmistui Kemissä loppuvuodesta 2023. Biotuotetehtaan työmaa oli merkittävä työllistäjä myös ASESille, joka on hoitanut rakentamisen valmistelutöistä lähtien monipuolisesti ...

Lue lisää

Case Outokumpu – Laaja hankekokonaisuus Deep Mine -projektin prosessisähköistämisessä

lokakuuta 21, 2022
Outokummun Kemin kaivoksen Deep Mine -projektissa kaivosta syvennetään 500- ja 1000-tasojen välille maanalaisena kaivoksena. Maan alle on rakennettu paljon kaivosprosessin vaatimaa infrastruktuuria, jonka sähköistyksessä ASESilla ...

Lue lisää

ASESille lisää merkittäviä projekteja Metsä Fibren biotuotetehtaan työmaalle

marraskuuta 19, 2021
ASES on sopinut kahdesta merkittävästä asennusurakasta Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdastyömaalla osana koko tehtaan sähkönjakeluverkoston rakentamista. Urakoiden yhteenlaskettu työllisyysvaikutus ASESilla ...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

TELL US ABOUT YOUR PROJECT!

How can we help you with your project?

Leave us a message or call us – let’s discuss together how we can complete your project efficiently and cost effectively.

OTA YHTEYTTÄ!
Or call us: +358 40 555 3214