takaisin blogiin

Case Outokumpu: Kokonaispalvelua sanansa mittaisilta miehiltä

tammikuuta 15, 2022    |     ASES

OUTOKUMMUN TERÄSTEHTAALLA RIITTÄÄ
HAASTAVIA PROJEKTEJA

Outokummun Tornion terästehdas on maailman suurin ruostumattoman teräksen integroitu tuotantolaitos, jossa kaikki jalostusketjun vaiheet ovat samalla tehtaalla. Tehdasalueella sijaitsee kaikki terästuotannon osastot: mm. kaksi terässulattoa, kuumavalssaamo ja kylmävalssaamo. Lisäksi samalla tehdasalueella sijaitsevat Outokummun ferrokromitehdas ja Tornion satama.

Insinööritoimisto ASES on työskennellyt yhteistyössä Outokummun kanssa heti perustamisestaan lähtien. Yksi ensimmäisiä ASESin suorittamia toimeksiantoja Outokummulle oli kuumavalssaamo APU1:n keskityssäätö ja hilsepesurin sähköistys ja automaatio kokonaistoimituksena. Kokonaistoimitukseen sisältyi kenttä- ja sovellussuunnittelu sekä asennukset.

 

Outokummun projekti-insinööri Antti Hemminki kokee kokonaistoimituksen käteväksi ostajan näkökulmasta. ”Minun ei tarvitse itse pilkkoa projektia pienempiin osiin ja tehdä useita hankintoja, vaan yksi hankinta riittää,” hän toteaa.

Kokonaistoimitus vaatii ostajan näkökulmasta myös luottamusta toimittajaan. Hemminki toteaakin ASESin henkilöstöstä; ”Sanansa mittaisia miehiä ovat aina olleet. Toimitusajat ovat pitäneet ja työnjälki on siistiä.”

 

Kokonaisprojektitoimitukset ilman välikäsiä

Hemminki on päässyt seuraamaan ASESin kasvua parin miehen insinööritoimistosta kokonaisvaltaisia sähköistys-, automaatio- ja instrumentointiprojekteja suorittavaksi palvelutaloksi. Ilman välikäsiä kokonaisprojektien toimitus on kilpailukykyisempää, verrattuna alihankintaa sisältäviin projektitoimituksiin. 

Uusi toimittaja on tervetullut markkinoille asiakkaankin näkökulmasta. Maailmanluokan terästehtaalla projekteja riittää monessa eri laajuudessa, ja suurimpia projekteja pilkotaan tarvittaessa osiin usean toimittajan kesken, jotta työ saadaan resursoitua järkevästi. Tälläkin hetkellä ASES on mukana osana erittäin laajaa työmaata. Sanansa mittaisilla miehillä on varmasti jatkossakin työmaata luvassa terästehtaan projekteissa.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

ASESille lisää merkittäviä projekteja Metsä Fibren biotuotetehtaan työmaalle

marraskuuta 19, 2021
ASES on sopinut kahdesta merkittävästä asennusurakasta Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdastyömaalla osana koko tehtaan sähkönjakeluverkoston rakentamista. Urakoiden yhteenlaskettu työllisyysvaikutus ASESilla ...

Lue lisää

Ases ja Siemens Energy Oy yhteistyössä: korkeajännitteisten kojeistojen modernisointia

syyskuuta 17, 2021
ASES ja Siemens Energy Oy ovat yhdessä toteuttaneet kaksi laajaa 110 kV kaasueristeisen kojeiston (GIS) modernisointiprojektia. Siemens Energy Oy on ollut urakoiden päätoteuttaja ja ASES tehnyt laadukasta asennustyötä aliurakoitsi...

Lue lisää

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan ylösajo on alkanut

kesäkuuta 30, 2021
Suunnitteluinsinööri Jani Uusitalo valvoo tehtaan instrumentointi- ja automaatioasennuksia Sotkamossa käynnistymässä oleva Terrafamen akkukemikaalitehdas on yksi maailman suurimmista akkukemikaaleja valmistavista tahoista. Tehtaan...

Lue lisää

ASES ja South-West Supply yhteistyössä: Terrafamen vetylaitosten hukkaenergiat talteen

kesäkuuta 17, 2021
ASES ja South-West Supply Oy ovat toteuttaneet Terrafamen vetylaitoksille uusia lämmöntalteenoton ratkaisuja, joilla saavutetaan mittavia säästöjä energian käytössä ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä. Projektissa tunnistettiin k...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

TELL US ABOUT YOUR PROJECT!

How can we help you with your project?

Leave us a message or call us – let’s discuss together how we can complete your project efficiently and cost effectively.

OTA YHTEYTTÄ!
Or call us: +358 40 555 3214