takaisin blogiin

Case Outokumpu: Kokonaispalvelua sanansa mittaisilta miehiltä

maaliskuuta 28, 2020    |     ASES

OUTOKUMMUN TERÄSTEHTAALLA RIITTÄÄ
HAASTAVIA PROJEKTEJA

Outokummun Tornion terästehdas on maailman suurin ruostumattoman teräksen integroitu tuotantolaitos, jossa kaikki jalostusketjun vaiheet ovat samalla tehtaalla. Tehdasalueella sijaitsee kaikki terästuotannon osastot: mm. kaksi terässulattoa, kuumavalssaamo ja kylmävalssaamo. Lisäksi samalla tehdasalueella sijaitsevat Outokummun ferrokromitehdas ja Tornion satama.

Insinööritoimisto ASES on työskennellyt yhteistyössä Outokummun kanssa heti perustamisestaan lähtien. Yksi ensimmäisiä ASESin suorittamia toimeksiantoja Outokummulle oli kuumavalssaamo APU1:n keskityssäätö ja hilsepesurin sähköistys ja automaatio kokonaistoimituksena. Kokonaistoimitukseen sisältyi kenttä- ja sovellussuunnittelu sekä asennukset.

 

Outokummun projekti-insinööri Antti Hemminki kokee kokonaistoimituksen käteväksi ostajan näkökulmasta. ”Minun ei tarvitse itse pilkkoa projektia pienempiin osiin ja tehdä useita hankintoja, vaan yksi hankinta riittää,” hän toteaa.

Kokonaistoimitus vaatii ostajan näkökulmasta myös luottamusta toimittajaan. Hemminki toteaakin ASESin henkilöstöstä; ”Sanansa mittaisia miehiä ovat aina olleet. Toimitusajat ovat pitäneet ja työnjälki on siistiä.”

 

Kokonaisprojektitoimitukset ilman välikäsiä

Hemminki on päässyt seuraamaan ASESin kasvua parin miehen insinööritoimistosta kokonaisvaltaisia sähköistys-, automaatio- ja instrumentointiprojekteja suorittavaksi palvelutaloksi. Ilman välikäsiä kokonaisprojektien toimitus on kilpailukykyisempää, verrattuna alihankintaa sisältäviin projektitoimituksiin. 

Uusi toimittaja on tervetullut markkinoille asiakkaankin näkökulmasta. Maailmanluokan terästehtaalla projekteja riittää monessa eri laajuudessa, ja suurimpia projekteja pilkotaan tarvittaessa osiin usean toimittajan kesken, jotta työ saadaan resursoitua järkevästi. Tälläkin hetkellä ASES on mukana osana erittäin laajaa työmaata. Sanansa mittaisilla miehillä on varmasti jatkossakin työmaata luvassa terästehtaan projekteissa.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Henkilöstöesittelyssä Sr. suunnitteluinsinööri Pasi Sanaksenaho

helmikuuta 28, 2020
Jo 25 vuotta suunnitteluinsinöörinä työskennellyt Pasi Sanaksenaho on työskennellyt ASESilla pian kuuden vuoden ajan. Pasin työnkuvaan pääosin kuuluu sähkösuunnittelu ja instrumentoinnin kenttäsuunnittelu Outokummun Tornion teräst...

Lue lisää

ASES Oy sai suuren laitetoimituskokonaisuuden Outokumpu Chrome Oy Kemin kaivoksen DeepMine projektiin

helmikuuta 7, 2020
ASES Oy ja Outokumpu Chrome Oy Kemin kaivos ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan ASES Oy toimittaa kaivoksen syvennysprojektin sähkönjakelun kokonaistoimituksena. Toimitus sisältää 20 kV kojeistot, 20 kV muuntajat, pien...

Lue lisää

Henkilöstöesittelyssä suunnitteluinsinööri Janne Onkalo

tammikuuta 31, 2020
Suunnitteluinsinööri Janne Onkalo on työskennellyt ASESilla lähes 5 vuotta automaatiojärjestelmien sovellussuunnittelutehtävissä. Ennen ASESilla työskentelyä, hänelle oli ehtinyt kertyä yli 13 vuoden kokemus automaatioinsinöörin t...

Lue lisää

Case Reccon: Lappilaiset puhdistavat yhteistyössä saastunutta maaperää Kiinassa

joulukuuta 3, 2019
Yhteistyö saastuneiden maiden käsittelyssä jatkuu  ASES aloitti vuonna 2016 yhteistyön saastuneiden maiden käsittelylaitosta Kiinan Guangzhouhun rakentaneen Savaterra Oy:n kanssa. ASES toimi projektissa laaja-alaisena sähköautomaa...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

TELL US ABOUT YOUR PROJECT!

How can we help you with your project?

Leave us a message or call us – let’s discuss together how we can complete your project efficiently and cost effectively.

OTA YHTEYTTÄ!
Or call us: +358 40 555 3214