takaisin blogiin

ASES Kemin biotuotetehtaan rakentamisessa vahvasti mukana – Paikallinen toimija yhtenä avaintoimittajista sähköautomaation osalta

heinäkuuta 14, 2024    |     ASES

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren uusi biotuotetehdas valmistui Kemissä loppuvuodesta 2023. Biotuotetehtaan työmaa oli merkittävä työllistäjä myös ASESille, joka on hoitanut rakentamisen valmistelutöistä lähtien monipuolisesti erilaisia sähköistämisen ja ICT:n hankkeita. Rakennushankkeen mittaluokka oli valtava, onhan kyseessä Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 2,02 miljardia euroa.

Jo ennen varsinaista investointipäätöstä, ASES osallistui hankkeen valmisteleviin töihin rakennustyömaan sähköistyksen rakentamisen myötä. Työmaasähköistystä varten ASES toimitti 13 puistomuuntamoa ja 100kpl työmaan pääkeskuksia sekä näihin liittyvät kaapeloinnit ja maatyöt. Lisäksi biotuotetehtaan rakentamisen aikana ASES hoiti useita isoja projekteja, mm. keskijännitekaapelointia yli 100 km, pienjänniteasennuksia sisältäen yhteensä 90 jakelumuuntajan asennukset, pääkeskusten asennuksia yli 1,2 km sekä muuntajien ja pääkeskusten välisiä suurvirtakaapelointeja yli 19 km, ICT-asennukset lähes koko tehtaan alueelle sekä biotuotetehtaan ulkoalueiden aluevalaistuksen kattavan kokonaisuuden rakentaminen.

Lue lisää ASESin projekteista aikaisemmista uutisistamme:

Kokonaisuudessaan biotuotetehtaan työmaan projektit ovat työllistäneet ASESia n. 100 000 työtunnin verran, ja ne ovat kasvattaneet yrityksen liikevaihtoa merkittävästi.

Metsä Fibren sähköautomaatiosta vastaava projektipäällikkö Markku Savolainen tutustui ASESiin Kemin biotuotetehtaan hankkeen myötä.

”ASES ei ollut minulle ennestään kovin tuttu, koska en ole aikaisemmin ollut mukana Kemin hankkeissa. Saimme useammasta eri lähteestä kuulla, että ASES on paikallinen luotettava toimija, jolla olisi riittävät resurssit hoitaa näitä meidän projekteja. Hyvän maineen ja ASESin osoittaman kiinnostuksen myötä meille oli selvää, että haluamme heidät mukaan tarjousprosessiin, jonka myötä he valikoituivat eri projekteille mukaan”, Savolainen selittää.

 

Monipuolisesti ja joustavasti osana suurhanketta

Suurissa hankkeissa on luonnollisesti monta liikkuvaa osiota yhteensovitettavana, mutta se ei ole hidastanut niin Metsä Fibren kuin ASESinkaan hanketiimejä.

”ASESilta on aina löytynyt tarvittavaa venymiskykyä, kun sitä on tarvittu, ja he ovat hoitaneet oman osuutensa hyvin ilman suurempia yllätyksiä. Heillä on ammattitaitoinen ja palveluhenkinen porukka, joka reagoi muutoksiin nopeasti. He ovat olleet yksi avaintoimittajista tässä hankkeessa sähköautomaation osalta”, Savolainen kertoo.

ASESin palveluvalikoiman monipuolisuus on näkynyt positiivisesti Metsä Fibren edustajille, ja paikallisuus on valttia myös suuren rakennushankkeen aikana.

”Siellä on monipuolinen osaaminen selvästi firmalla takana. He ovat hoitaneet tehtäviä monipuolisesti ICT:stä sähkönjakeluun ja kaapeliurakointiin. Lisäksi he ovat tehneet paljon ad hoc -töitä hankkeen tarpeiden mukaan. Kun Kemissä ollaan, paikallinen palveluntarjoaja on tärkeässä roolissa. Meille on jatkon kannalta arvokasta, että he, jotka ovat olleet rakentamassa tehdasta, pystyvät myös jatkossa auttamaan ja tekemään jatkotöitä”, Savolainen summaa.

Tehdas on nyt saatu valmiiksi, muttei työt lopu vielä siihen. Nykyaikaisia tehtaita kehitetään niiden koko elinkaaren ajan.

”Uusia kehityskohteita ja ylläpitotöitä tulee jatkuvasti. Siinä on suuri etu, kun apuna on asiantuntija, joka tuntee jo paikalliset olosuhteet ja järjestelmät, ja on ollut mukana rakentamassa tehdasta. Se on hienoa, että kyseessä on paikallinen yritys, jolloin yhteistyötä on tarvittaessa helppo jatkaa. Meillä on oikein positiiviset näkymät sen osalta”, Savolainen kuvailee lopuksi.

 

Kuvan lähde: Metsä Group

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Kokkolaan sijoittuva jätti-investointi työllistää ASESia prosessisähköistyksen saralla

helmikuuta 9, 2024
Kokkolassa on merkittävän kokoluokan teollinen investointihanke käynnissä, kun Sibanye-Stillwaterin Keliber-litiumjalostamoa rakennetaan Kokkolan suurteollisuusalueelle. ASES tekee uuteen jalostamoon prosessisähköistysasennukset. ...

Lue lisää

Case Outokumpu – Laaja hankekokonaisuus Deep Mine -projektin prosessisähköistämisessä

lokakuuta 21, 2022
Outokummun Kemin kaivoksen Deep Mine -projektissa kaivosta syvennetään 500- ja 1000-tasojen välille maanalaisena kaivoksena. Maan alle on rakennettu paljon kaivosprosessin vaatimaa infrastruktuuria, jonka sähköistyksessä ASESilla ...

Lue lisää

ASESille lisää merkittäviä projekteja Metsä Fibren biotuotetehtaan työmaalle

marraskuuta 19, 2021
ASES on sopinut kahdesta merkittävästä asennusurakasta Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdastyömaalla osana koko tehtaan sähkönjakeluverkoston rakentamista. Urakoiden yhteenlaskettu työllisyysvaikutus ASESilla ...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

VOIMMEKO OLLA AVUKSI?

Kuinka voimme auttaa?

Jätä viesti tai soita meille – keskustellaan yhdessä miten projektisi saadaan valmiiksi nopeasti ja kustannustehokkaasti.

OTA YHTEYTTÄ!
TAI SOITA MEILLE: +358 40 555 3214