takaisin blogiin

ASESille lisää merkittäviä projekteja Metsä Fibren biotuotetehtaan työmaalle

marraskuuta 23, 2021    |     ASES

ASES on sopinut kahdesta merkittävästä asennusurakasta Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdastyömaalla osana koko tehtaan sähkönjakeluverkoston rakentamista. Urakoiden yhteenlaskettu työllisyysvaikutus ASESilla on lähes 30 henkilötyövuotta.

Toinen projekteista sisältää keskijännitekaapelointia yli 90 km. Tässä 6 kV, 20 kV ja 33 kV kaapelointia sisältävässä projektissa toimitus sisältää kaapelitoimitukset, asennukset, päättämiset ja kytkennät. Urakan sopimus on suoraan Metsä Fibren kanssa.

Toisessa projektissa ASESin sopimuskumppanina on ABB, joka on yksi Kemin biotuotetehdasprojektiin neljästä päätoteutuskumppanista, vastaten rakenteilla olevan laitoksen sähköjärjestelmästä. ASESin projekti ABB:n kanssa koskee pienjänniteasennuksia, johon ABB toimittaa muuntajat ja pääkeskukset. Projektin mittakaava on merkittävä, sisältäen yhteensä 89 muuntajan asennukset, jotka ovat enimmäkseen 4000 kVA tehoisia. Lisäksi projekti sisältää pääkeskusten asennuksia yli 1 km sekä muuntajien ja pääkeskusten välisiä suurvirtakaapelointeja n. 13 km.

Molempien projektien työt aloitetaan keväällä 2022 ja ne tulevat olemaan pääosin valmiita vuoden 2022 loppuun mennessä.

Ases-Metsä-Fibre-Kemi-bio

Ases-Metsä-Fibre-Kemi-bio3

Kuvat 19.11.2021 Metsä Fibren web-kameroista, joista voit seurata suoraa lähetystä Kemin biotuotetehtaan työmaalta. Katso web-kameroita täältä.

 

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Ases ja Siemens Energy Oy yhteistyössä: korkeajännitteisten kojeistojen modernisointia

syyskuuta 17, 2021
ASES ja Siemens Energy Oy ovat yhdessä toteuttaneet kaksi laajaa 110 kV kaasueristeisen kojeiston (GIS) modernisointiprojektia. Siemens Energy Oy on ollut urakoiden päätoteuttaja ja ASES tehnyt laadukasta asennustyötä aliurakoitsi...

Lue lisää

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan ylösajo on alkanut

kesäkuuta 30, 2021
Suunnitteluinsinööri Jani Uusitalo valvoo tehtaan instrumentointi- ja automaatioasennuksia Sotkamossa käynnistymässä oleva Terrafamen akkukemikaalitehdas on yksi maailman suurimmista akkukemikaaleja valmistavista tahoista. Tehtaan...

Lue lisää

ASES ja South-West Supply yhteistyössä: Terrafamen vetylaitosten hukkaenergiat talteen

kesäkuuta 17, 2021
ASES ja South-West Supply Oy ovat toteuttaneet Terrafamen vetylaitoksille uusia lämmöntalteenoton ratkaisuja, joilla saavutetaan mittavia säästöjä energian käytössä ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä. Projektissa tunnistettiin k...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

VOIMMEKO OLLA AVUKSI?

Kuinka voimme auttaa?

Jätä viesti tai soita meille – keskustellaan yhdessä miten projektisi saadaan valmiiksi nopeasti ja kustannustehokkaasti.

OTA YHTEYTTÄ!
TAI SOITA MEILLE: +358 40 555 3214