takaisin blogiin

ASESille lisää merkittäviä projekteja Metsä Fibren biotuotetehtaan työmaalle

toukokuuta 21, 2023    |     ASES

ASES on sopinut kahdesta merkittävästä asennusurakasta Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdastyömaalla osana koko tehtaan sähkönjakeluverkoston rakentamista. Urakoiden yhteenlaskettu työllisyysvaikutus ASESilla on lähes 30 henkilötyövuotta.

Toinen projekteista sisältää keskijännitekaapelointia yli 90 km. Tässä 6 kV, 20 kV ja 33 kV kaapelointia sisältävässä projektissa toimitus sisältää kaapelitoimitukset, asennukset, päättämiset ja kytkennät. Urakan sopimus on suoraan Metsä Fibren kanssa.

Toisessa projektissa ASESin sopimuskumppanina on ABB, joka on yksi Kemin biotuotetehdasprojektiin neljästä päätoteutuskumppanista, vastaten rakenteilla olevan laitoksen sähköjärjestelmästä. ASESin projekti ABB:n kanssa koskee pienjänniteasennuksia, johon ABB toimittaa muuntajat ja pääkeskukset. Projektin mittakaava on merkittävä, sisältäen yhteensä 89 muuntajan asennukset, jotka ovat enimmäkseen 4000 kVA tehoisia. Lisäksi projekti sisältää pääkeskusten asennuksia yli 1 km sekä muuntajien ja pääkeskusten välisiä suurvirtakaapelointeja n. 13 km.

Molempien projektien työt aloitetaan keväällä 2022 ja ne tulevat olemaan pääosin valmiita vuoden 2022 loppuun mennessä.

Ases-Metsä-Fibre-Kemi-bio

Ases-Metsä-Fibre-Kemi-bio3

Kuvat 19.11.2021 Metsä Fibren web-kameroista, joista voit seurata suoraa lähetystä Kemin biotuotetehtaan työmaalta. Katso web-kameroita täältä.

 

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Case Outokumpu – Laaja hankekokonaisuus Deep Mine -projektin prosessisähköistämisessä

lokakuuta 21, 2022
Outokummun Kemin kaivoksen Deep Mine -projektissa kaivosta syvennetään 500- ja 1000-tasojen välille maanalaisena kaivoksena. Maan alle on rakennettu paljon kaivosprosessin vaatimaa infrastruktuuria, jonka sähköistyksessä ASESilla ...

Lue lisää

Ases ja Siemens Energy Oy yhteistyössä: korkeajännitteisten kojeistojen modernisointia

syyskuuta 17, 2021
ASES ja Siemens Energy Oy ovat yhdessä toteuttaneet kaksi laajaa 110 kV kaasueristeisen kojeiston (GIS) modernisointiprojektia. Siemens Energy Oy on ollut urakoiden päätoteuttaja ja ASES tehnyt laadukasta asennustyötä aliurakoitsi...

Lue lisää

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan ylösajo on alkanut

kesäkuuta 30, 2021
Suunnitteluinsinööri Jani Uusitalo valvoo tehtaan instrumentointi- ja automaatioasennuksia Sotkamossa käynnistymässä oleva Terrafamen akkukemikaalitehdas on yksi maailman suurimmista akkukemikaaleja valmistavista tahoista. Tehtaan...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

VOIMMEKO OLLA AVUKSI?

Kuinka voimme auttaa?

Jätä viesti tai soita meille – keskustellaan yhdessä miten projektisi saadaan valmiiksi nopeasti ja kustannustehokkaasti.

OTA YHTEYTTÄ!
TAI SOITA MEILLE: +358 40 555 3214