takaisin blogiin

ASESille jo toinen merkittävä työkokonaisuus Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan työmaalla

joulukuuta 4, 2023    |     ASES

ASES Installaatiot on Metsä Groupiin kuuluvan Metsän Fibren sopimuskumppanina saanut jo toisen merkittävän työkokonaisuuden Kemin biotuotetehtaan työmaalta. Kemiläinen ASES on urakoinut rakennusaikaisen työmaasähköistyksen parissa jo viime syksystä, ja nyt uutena kokonaisuutena tullaan aloittamaan aluevalaistuksen rakentaminen.

Työmaasähköistyksen rakentaminen aloitettiin jo syksyllä 2020 ehdollisena projektina ennen biotuotetehdashankkeen investointipäätöstä. Sähköistysprojektin ensimmäinen vaihe sisälsi kahden muuntamon asennustyöt, ja se toteutettiin jo ennen investointipäätöstä, osana biotuotetehtaan valmistelevia töitä. Helmikuun alussa tehdyn investointipäätöksen myötä työmaasähköistyskin päästiin toteuttamaan koko laajuudessaan, ja sen on määrä valmistua kesän alkuun mennessä. Kokonaisuudessaan työmaasähköistys sisältää 12 muuntamoa, 74 työmaasähkökeskusta sekä noin 50 km kaapelointia.

Kesäkuun alussa ASES aloittaa uuden biotuotetehtaan ulkoalueiden aluevalaistuksen kattavan kokonaisuuden rakentamisen. Alueelle tulee 26 kpl 36 metriä korkeita valaistusmastoja, joihin asennetaan yhteensä 249 kpl suurtehovalonheittimiä. Aluevalaistus valmistuu marraskuun 2021 loppuun mennessä.

Lisäksi ASES Installaatiot on sopinut pienhankintatyösopimuksen Metsä Fibren kanssa, jonka puitteissa tehdään erilaisia pieniä sähkötöitä ja korjauksia biotuotetehtaan työmaalla tarpeen mukaan.

Yhteistyö Metsä Fibren hankkeessa on lähtenyt liikkeelle erinomaisesti.

”Olemme erittäin iloisia, että meidät on paikallisena toimijana huomioitu todella hyvin heti näissä ensimmäisissä biotuotetehdastyömaan sähköistyshankkeissa”, toteaa ASESin projektipäällikkö Jani Aspegren.

 

Kuva: Metsä Group

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Case Outokumpu – Laaja hankekokonaisuus Deep Mine -projektin prosessisähköistämisessä

lokakuuta 21, 2022
Outokummun Kemin kaivoksen Deep Mine -projektissa kaivosta syvennetään 500- ja 1000-tasojen välille maanalaisena kaivoksena. Maan alle on rakennettu paljon kaivosprosessin vaatimaa infrastruktuuria, jonka sähköistyksessä ASESilla ...

Lue lisää

ASESille lisää merkittäviä projekteja Metsä Fibren biotuotetehtaan työmaalle

marraskuuta 19, 2021
ASES on sopinut kahdesta merkittävästä asennusurakasta Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdastyömaalla osana koko tehtaan sähkönjakeluverkoston rakentamista. Urakoiden yhteenlaskettu työllisyysvaikutus ASESilla ...

Lue lisää

Ases ja Siemens Energy Oy yhteistyössä: korkeajännitteisten kojeistojen modernisointia

syyskuuta 17, 2021
ASES ja Siemens Energy Oy ovat yhdessä toteuttaneet kaksi laajaa 110 kV kaasueristeisen kojeiston (GIS) modernisointiprojektia. Siemens Energy Oy on ollut urakoiden päätoteuttaja ja ASES tehnyt laadukasta asennustyötä aliurakoitsi...

Lue lisää

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan ylösajo on alkanut

kesäkuuta 30, 2021
Suunnitteluinsinööri Jani Uusitalo valvoo tehtaan instrumentointi- ja automaatioasennuksia Sotkamossa käynnistymässä oleva Terrafamen akkukemikaalitehdas on yksi maailman suurimmista akkukemikaaleja valmistavista tahoista. Tehtaan...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

VOIMMEKO OLLA AVUKSI?

Kuinka voimme auttaa?

Jätä viesti tai soita meille – keskustellaan yhdessä miten projektisi saadaan valmiiksi nopeasti ja kustannustehokkaasti.

OTA YHTEYTTÄ!
TAI SOITA MEILLE: +358 40 555 3214