takaisin blogiin

Outokummulla siirryttiin asteittain ilmastoystävällisemmän maakaasun käyttöön

tammikuuta 23, 2021    |     ASES

ASES urakoi joustavasti kylmävalssaamoiden muutostyöt

 

ASES on viime vuosina tehnyt useita urakoita kylmävalssaamoiden tuotantolinjojen muutoksissa Outokummun siirtyessä nestemäisen maakaasun (LNG) käyttöön. Siirtyminen maakaasun käyttöön vähentää hiilidioksidipäästöjä, edistäen Outokummun ilmastotavoitteiden toteutumista.

Tornion Röyttän satamaan hiljattain avatusta Manga LNG maakaasuterminaalista johdetaan nyt LNG:tä suoraan Outokummun terästehtaalle. Ensimmäisenä maakaasu otettiin käyttöön kylmävalssaamoille, joissa sitä käytetään mm. hehkutusuuneissa. Jotta aikaisemmin käytetyn nestekaasun tilalle saadaan käyttöön maakaasu, kylmävalssaamoiden eri prosessivaiheisiin tehtiin laajalti putkisto- ja poltinmuutoksia. ASES urakoi kylmävalssaamoiden neljän tuotantolinjan muutokset sähköautomaatioasennusten osalta. 

Muutostyöt lähtivät liikkeelle hehkutus-peittauslinja 2:lta jo syksyllä 2016, ja viimeisimmän linjaston muutostyöt toteutettiin syksyllä 2018. Loppuvuodesta 2018 tehtiin myös kaikkien neljän urakoidun linjaston loppuasennukset ja käyttöönotto. Vaikka muutostöiden aikataulut ovat venyneet muista osapuolista johtuvista syistä, on Outokummun projekti-insinööri Kimmo Regina erittäin tyytyväinen ASESin asiantuntevaan ja joustavaan palveluun.

”Yhteistyö on sujunut hyvin, vaikka aikataulut ovatkin venyneet tällä tavalla. Joustavuutta on löytynyt ja muuntautumiskykyä tilanteen mukaisesti,” Regina kiittelee.

 

Muutostyön haasteet eivät joustavaa tekijää hetkauta

Haasteitakin on tullut vastaan, kun tehdään muutostöitä vanhaan linjastoon. Reginan mukaan ASESin asiantuntijat ovat löytäneet joustavasti ratkaisut ongelmatilanteisiin. Positiivisena yllätyksenä hän kokee myös sen, kuinka hyvin ASES on vastannut venyneisiin aikatauluihin osaavalla henkilöstöllään.

”Verrattuna moneen valtakunnalliseen toimijaan, pohdimme onko paikallisella toimijalla riittävästi resursseja muuttuvien aikataulujen edessä, mutta hyvin ovat kaikki tilanteet hoitaneet. Erityisesti haluaisin nostaa esille, kuinka asiantuntevaa henkilöstöä käyttöönottovaiheessa oli projektissa mukana,” Regina kommentoi. 

Toteutettujen muutostöiden vaativuustaso oli erittäin korkea. Esimerkiksi kylmävalssaamo 2:n RAP 5 -linjalla poltinyksiköiden vaihto ja kaapelointi sisälsi 206 poltinta sekä 2300 eri ohjauskaapelia. Asennustöiden aikakriittisyys oli todella haastava, sillä varsinaista asennusaikaa oli vain 10vrk. 

Vaikka kylmävalssaamon maakaasun muutostyöt ovat tältä osin suoritettu, nähtäneen ASES työskentelemässä Outokummulla jatkossakin muissa sähköautomaatioon liittyvissä toimeksiannoissa. ”Mielelläänhän me jatketaan toimintaa hyväksi havaittujen alihankkijoiden kanssa,” Regina toteaa hyväntuulisesti.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

ASESin asentajia kouluttautumassa keskijännitekaapeleiden asennuksiin

tammikuuta 22, 2021
Käytännönläheinen koulutus ylläpitää asentajiemme taitoja ajankohtaisissa hankkeissa ASESilla on kouluttauduttu tällä viikolla keskijännitekaapeleiden asennuksissa tarvittaviin taitoihin. Meneillään olevat projektit mm. Outokummun...

Lue lisää

Henkilöstöesittelyssä sähkötöiden johtaja Arto Liisanantti

marraskuuta 26, 2020
ASESilla sähkötöiden johtajan rooliin tänä syksynä nimitetty Arto Liisanantti on pitkän linjan työnjohtaja. Hänen toimenkuvansa laajentuu uuden nimityksen myötä sisältämään kolmenlaisia tehtäviä. Arto on toiminut ASESilla asennusu...

Lue lisää

Alppilaskija Siiri Kvist matkalla kohti maailman huippua

kesäkuuta 23, 2020
ASESin sponsoroima nuori alppilupaus Siiri Kvist, 17, on motivoitunut nuori urheilija. Takana on ensimmäinen FIS-kisakausi sekä alppilukion ensimmäinen vuosi. Vaikkakin kausi päättyi lyhyeen globaalin Korona-pandemian vuoksi,...

Lue lisää

Henkilöstöesittelyssä Sr. suunnitteluinsinööri Pasi Sanaksenaho

helmikuuta 28, 2020
Jo 25 vuotta suunnitteluinsinöörinä työskennellyt Pasi Sanaksenaho on työskennellyt ASESilla pian kuuden vuoden ajan. Pasin työnkuvaan pääosin kuuluu sähkösuunnittelu ja instrumentoinnin kenttäsuunnittelu Outokummun Tornion teräst...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

VOIMMEKO OLLA AVUKSI?

Kuinka voimme auttaa?

Jätä viesti tai soita meille – keskustellaan yhdessä miten projektisi saadaan valmiiksi nopeasti ja kustannustehokkaasti.

OTA YHTEYTTÄ!
Tai soita meille: +358 40 555 3214