takaisin blogiin

Outokummulla siirryttiin asteittain ilmastoystävällisemmän maakaasun käyttöön

helmikuuta 26, 2024    |     ASES

ASES urakoi joustavasti kylmävalssaamoiden muutostyöt

 

ASES on viime vuosina tehnyt useita urakoita kylmävalssaamoiden tuotantolinjojen muutoksissa Outokummun siirtyessä nestemäisen maakaasun (LNG) käyttöön. Siirtyminen maakaasun käyttöön vähentää hiilidioksidipäästöjä, edistäen Outokummun ilmastotavoitteiden toteutumista.

Tornion Röyttän satamaan hiljattain avatusta Manga LNG maakaasuterminaalista johdetaan nyt LNG:tä suoraan Outokummun terästehtaalle. Ensimmäisenä maakaasu otettiin käyttöön kylmävalssaamoille, joissa sitä käytetään mm. hehkutusuuneissa. Jotta aikaisemmin käytetyn nestekaasun tilalle saadaan käyttöön maakaasu, kylmävalssaamoiden eri prosessivaiheisiin tehtiin laajalti putkisto- ja poltinmuutoksia. ASES urakoi kylmävalssaamoiden neljän tuotantolinjan muutokset sähköautomaatioasennusten osalta. 

Muutostyöt lähtivät liikkeelle hehkutus-peittauslinja 2:lta jo syksyllä 2016, ja viimeisimmän linjaston muutostyöt toteutettiin syksyllä 2018. Loppuvuodesta 2018 tehtiin myös kaikkien neljän urakoidun linjaston loppuasennukset ja käyttöönotto. Vaikka muutostöiden aikataulut ovat venyneet muista osapuolista johtuvista syistä, on Outokummun projekti-insinööri Kimmo Regina erittäin tyytyväinen ASESin asiantuntevaan ja joustavaan palveluun.

”Yhteistyö on sujunut hyvin, vaikka aikataulut ovatkin venyneet tällä tavalla. Joustavuutta on löytynyt ja muuntautumiskykyä tilanteen mukaisesti,” Regina kiittelee.

 

Muutostyön haasteet eivät joustavaa tekijää hetkauta

Haasteitakin on tullut vastaan, kun tehdään muutostöitä vanhaan linjastoon. Reginan mukaan ASESin asiantuntijat ovat löytäneet joustavasti ratkaisut ongelmatilanteisiin. Positiivisena yllätyksenä hän kokee myös sen, kuinka hyvin ASES on vastannut venyneisiin aikatauluihin osaavalla henkilöstöllään.

”Verrattuna moneen valtakunnalliseen toimijaan, pohdimme onko paikallisella toimijalla riittävästi resursseja muuttuvien aikataulujen edessä, mutta hyvin ovat kaikki tilanteet hoitaneet. Erityisesti haluaisin nostaa esille, kuinka asiantuntevaa henkilöstöä käyttöönottovaiheessa oli projektissa mukana,” Regina kommentoi. 

Toteutettujen muutostöiden vaativuustaso oli erittäin korkea. Esimerkiksi kylmävalssaamo 2:n RAP 5 -linjalla poltinyksiköiden vaihto ja kaapelointi sisälsi 206 poltinta sekä 2300 eri ohjauskaapelia. Asennustöiden aikakriittisyys oli todella haastava, sillä varsinaista asennusaikaa oli vain 10vrk. 

Vaikka kylmävalssaamon maakaasun muutostyöt ovat tältä osin suoritettu, nähtäneen ASES työskentelemässä Outokummulla jatkossakin muissa sähköautomaatioon liittyvissä toimeksiannoissa. ”Mielelläänhän me jatketaan toimintaa hyväksi havaittujen alihankkijoiden kanssa,” Regina toteaa hyväntuulisesti.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Kokkolaan sijoittuva jätti-investointi työllistää ASESia prosessisähköistyksen saralla

helmikuuta 9, 2024
Kokkolassa on merkittävän kokoluokan teollinen investointihanke käynnissä, kun Sibanye-Stillwaterin Keliber-litiumjalostamoa rakennetaan Kokkolan suurteollisuusalueelle. ASES tekee uuteen jalostamoon prosessisähköistysasennukset. ...

Lue lisää

ASES Kemin biotuotetehtaan rakentamisessa vahvasti mukana – Paikallinen toimija yhtenä avaintoimittajista sähköautomaation osalta

joulukuuta 27, 2023
Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren uusi biotuotetehdas valmistui Kemissä loppuvuodesta 2023. Biotuotetehtaan työmaa oli merkittävä työllistäjä myös ASESille, joka on hoitanut rakentamisen valmistelutöistä lähtien monipuolisesti ...

Lue lisää

Case Outokumpu – Laaja hankekokonaisuus Deep Mine -projektin prosessisähköistämisessä

lokakuuta 21, 2022
Outokummun Kemin kaivoksen Deep Mine -projektissa kaivosta syvennetään 500- ja 1000-tasojen välille maanalaisena kaivoksena. Maan alle on rakennettu paljon kaivosprosessin vaatimaa infrastruktuuria, jonka sähköistyksessä ASESilla ...

Lue lisää

ASESille lisää merkittäviä projekteja Metsä Fibren biotuotetehtaan työmaalle

marraskuuta 19, 2021
ASES on sopinut kahdesta merkittävästä asennusurakasta Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdastyömaalla osana koko tehtaan sähkönjakeluverkoston rakentamista. Urakoiden yhteenlaskettu työllisyysvaikutus ASESilla ...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

VOIMMEKO OLLA AVUKSI?

Kuinka voimme auttaa?

Jätä viesti tai soita meille – keskustellaan yhdessä miten projektisi saadaan valmiiksi nopeasti ja kustannustehokkaasti.

OTA YHTEYTTÄ!
Tai soita meille: +358 40 555 3214