takaisin blogiin

Outokummulla siirryttiin asteittain ilmastoystävällisemmän maakaasun käyttöön

syyskuuta 17, 2021    |     ASES

ASES urakoi joustavasti kylmävalssaamoiden muutostyöt

 

ASES on viime vuosina tehnyt useita urakoita kylmävalssaamoiden tuotantolinjojen muutoksissa Outokummun siirtyessä nestemäisen maakaasun (LNG) käyttöön. Siirtyminen maakaasun käyttöön vähentää hiilidioksidipäästöjä, edistäen Outokummun ilmastotavoitteiden toteutumista.

Tornion Röyttän satamaan hiljattain avatusta Manga LNG maakaasuterminaalista johdetaan nyt LNG:tä suoraan Outokummun terästehtaalle. Ensimmäisenä maakaasu otettiin käyttöön kylmävalssaamoille, joissa sitä käytetään mm. hehkutusuuneissa. Jotta aikaisemmin käytetyn nestekaasun tilalle saadaan käyttöön maakaasu, kylmävalssaamoiden eri prosessivaiheisiin tehtiin laajalti putkisto- ja poltinmuutoksia. ASES urakoi kylmävalssaamoiden neljän tuotantolinjan muutokset sähköautomaatioasennusten osalta. 

Muutostyöt lähtivät liikkeelle hehkutus-peittauslinja 2:lta jo syksyllä 2016, ja viimeisimmän linjaston muutostyöt toteutettiin syksyllä 2018. Loppuvuodesta 2018 tehtiin myös kaikkien neljän urakoidun linjaston loppuasennukset ja käyttöönotto. Vaikka muutostöiden aikataulut ovat venyneet muista osapuolista johtuvista syistä, on Outokummun projekti-insinööri Kimmo Regina erittäin tyytyväinen ASESin asiantuntevaan ja joustavaan palveluun.

”Yhteistyö on sujunut hyvin, vaikka aikataulut ovatkin venyneet tällä tavalla. Joustavuutta on löytynyt ja muuntautumiskykyä tilanteen mukaisesti,” Regina kiittelee.

 

Muutostyön haasteet eivät joustavaa tekijää hetkauta

Haasteitakin on tullut vastaan, kun tehdään muutostöitä vanhaan linjastoon. Reginan mukaan ASESin asiantuntijat ovat löytäneet joustavasti ratkaisut ongelmatilanteisiin. Positiivisena yllätyksenä hän kokee myös sen, kuinka hyvin ASES on vastannut venyneisiin aikatauluihin osaavalla henkilöstöllään.

”Verrattuna moneen valtakunnalliseen toimijaan, pohdimme onko paikallisella toimijalla riittävästi resursseja muuttuvien aikataulujen edessä, mutta hyvin ovat kaikki tilanteet hoitaneet. Erityisesti haluaisin nostaa esille, kuinka asiantuntevaa henkilöstöä käyttöönottovaiheessa oli projektissa mukana,” Regina kommentoi. 

Toteutettujen muutostöiden vaativuustaso oli erittäin korkea. Esimerkiksi kylmävalssaamo 2:n RAP 5 -linjalla poltinyksiköiden vaihto ja kaapelointi sisälsi 206 poltinta sekä 2300 eri ohjauskaapelia. Asennustöiden aikakriittisyys oli todella haastava, sillä varsinaista asennusaikaa oli vain 10vrk. 

Vaikka kylmävalssaamon maakaasun muutostyöt ovat tältä osin suoritettu, nähtäneen ASES työskentelemässä Outokummulla jatkossakin muissa sähköautomaatioon liittyvissä toimeksiannoissa. ”Mielelläänhän me jatketaan toimintaa hyväksi havaittujen alihankkijoiden kanssa,” Regina toteaa hyväntuulisesti.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Ases ja Siemens Energy Oy yhteistyössä: korkeajännitteisten kojeistojen modernisointia

syyskuuta 17, 2021
ASES ja Siemens Energy Oy ovat yhdessä toteuttaneet kaksi laajaa 110 kV kaasueristeisen kojeiston (GIS) modernisointiprojektia. Siemens Energy Oy on ollut urakoiden päätoteuttaja ja ASES tehnyt laadukasta asennustyötä aliurakoitsi...

Lue lisää

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan ylösajo on alkanut

kesäkuuta 30, 2021
Suunnitteluinsinööri Jani Uusitalo valvoo tehtaan instrumentointi- ja automaatioasennuksia Sotkamossa käynnistymässä oleva Terrafamen akkukemikaalitehdas on yksi maailman suurimmista akkukemikaaleja valmistavista tahoista. Tehtaan...

Lue lisää

ASES ja South-West Supply yhteistyössä: Terrafamen vetylaitosten hukkaenergiat talteen

kesäkuuta 17, 2021
ASES ja South-West Supply Oy ovat toteuttaneet Terrafamen vetylaitoksille uusia lämmöntalteenoton ratkaisuja, joilla saavutetaan mittavia säästöjä energian käytössä ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä. Projektissa tunnistettiin k...

Lue lisää

ASES ja Lappia yhteistyössä – työharjoittelua ja oikeaa työtä

toukokuuta 28, 2021
Usea Ammattiopisto Lappian sähkö- ja automaatioalan opiskelija on tehnyt työharjoittelunsa ASESin tiimissä. Vuosittain ASESilta työharjoittelupaikan löytää pari Lappian kolmannen vuoden opiskelijaa, ja moni työharjoittelun ASESill...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

VOIMMEKO OLLA AVUKSI?

Kuinka voimme auttaa?

Jätä viesti tai soita meille – keskustellaan yhdessä miten projektisi saadaan valmiiksi nopeasti ja kustannustehokkaasti.

OTA YHTEYTTÄ!
Tai soita meille: +358 40 555 3214