takaisin blogiin

ASES Oy sai suuren laitetoimituskokonaisuuden Outokumpu Chrome Oy Kemin kaivoksen DeepMine projektiin

syyskuuta 27, 2020    |     ASES

ASES Oy ja Outokumpu Chrome Oy Kemin kaivos ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan ASES Oy toimittaa kaivoksen syvennysprojektin sähkönjakelun kokonaistoimituksena. Toimitus sisältää 20 kV kojeistot, 20 kV muuntajat, pienjännitemuuntajat, kiskosillat, pienjännitekojeistot, UPS-järjestelmät, taajuusmuuttajat, loistehon kompensointilaitteet ja asennustyöt – kaikki käyttöönotettuna. Laitteet asennetaan useaan erilliseen sähkötilaan, jotka sijaitsevat pääosin maanalaisessa kaivoksessa. Syvin sähkötila on noin kilometrin syvyydessä.

Laitetoimituskauppa on hyvää jatkoa viimevuoden lopulla solmittuun sopimukseen, joka sisältää 20 kV syöttökaapeloinnit ja valokuituverkon rakentamisen. Aikaisemmin ASES on toimittanut DeepMine projektiin syksyllä 2019 valmistuneen 110 kV kytkinkentän laajennuksen, joka tehtiin ”avaimet käteen” toimituksena ABB:lle sekä kesällä 2019 valmistuneen 1015-tason pumppaamon, johon ASES toimitti sähköistyksen ja automaation kokonaistoimituksena.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että meidät huomioitiin tässä laajassa hankinnassa suurten globaalien yritysten rinnalla. Laitevalmistajiin sitoutumattomana toimittajana tarjosimme asiakkaalle useita eri vaihtoehtoja järjestelmäkokoonpanosta, joista pystyimme yhdessä löytämään teknisesti parhaan ja sopivimman ratkaisun. Nyt tehty sopimus on ASES Oy:n suurin yksittäinen toimitus tähänastisista”, kertoo ASES Oy toimitusjohtaja Jouni Saloniemi.

”Projekti käynnistetään välittömästi laitehankinnoilla ja toimitus tulee olemaan luovutuskunnossa kesällä 2021. Toimituksen laajuutta kuvaa hyvin se, että esimerkiksi pienjännitekeskuksia on noin 100 metriä ja asennettava sähköteho noin 16 MW”, kertoo ASES Oy:n projektipäällikkö Jani Aspegren.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Alppilaskija Siiri Kvist matkalla kohti maailman huippua

kesäkuuta 23, 2020
ASESin sponsoroima nuori alppilupaus Siiri Kvist, 17, on motivoitunut nuori urheilija. Takana on ensimmäinen FIS-kisakausi sekä alppilukion ensimmäinen vuosi. Vaikkakin kausi päättyi lyhyeen globaalin Korona-pandemian vuoksi,...

Lue lisää

Henkilöstöesittelyssä Sr. suunnitteluinsinööri Pasi Sanaksenaho

helmikuuta 28, 2020
Jo 25 vuotta suunnitteluinsinöörinä työskennellyt Pasi Sanaksenaho on työskennellyt ASESilla pian kuuden vuoden ajan. Pasin työnkuvaan pääosin kuuluu sähkösuunnittelu ja instrumentoinnin kenttäsuunnittelu Outokummun Tornion teräst...

Lue lisää

Henkilöstöesittelyssä suunnitteluinsinööri Janne Onkalo

tammikuuta 31, 2020
Suunnitteluinsinööri Janne Onkalo on työskennellyt ASESilla lähes 5 vuotta automaatiojärjestelmien sovellussuunnittelutehtävissä. Ennen ASESilla työskentelyä, hänelle oli ehtinyt kertyä yli 13 vuoden kokemus automaatioinsinöörin t...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

VOIMMEKO OLLA AVUKSI?

Kuinka voimme auttaa?

Jätä viesti tai soita meille – keskustellaan yhdessä miten projektisi saadaan valmiiksi nopeasti ja kustannustehokkaasti.

OTA YHTEYTTÄ!
Tai soita meille: +358 40 555 3214