takaisin blogiin

ASES ja Lappia yhteistyössä – työharjoittelua ja oikeaa työtä

toukokuuta 19, 2024    |     ASES

Usea Ammattiopisto Lappian sähkö- ja automaatioalan opiskelija on tehnyt työharjoittelunsa ASESin tiimissä. Vuosittain ASESilta työharjoittelupaikan löytää pari Lappian kolmannen vuoden opiskelijaa, ja moni työharjoittelun ASESilla tehnyt on yhä yrityksen palveluksessa.

Työharjoittelupaikan tarjoaminen nuorille opiskelijoille hyödyttää kaikkia osapuolia. Opiskelijat saavat kokemusta oikeasta työympäristöstä ja pääsevät oppimaan ASESin erikoisosaamiseen liittyviä asioita, jotka ei kuulu heidän normaaliin opinto-ohjelmaansa. Työharjoittelijoista on käytännön hyötyä myös ASESin asentajatiimeille, ja lisäksi yritys pääsee näkemään nuoret tulevaisuuden ammattilaiset työssä, ja sopivan henkilön löydyttyä voi tarjota työpaikkaa heti valmistumisen jälkeen.

Lappian sähkö- ja automaatioalan osaamisalavastaava, lehtori Jyrki Seitamaa näkee yhteistyön ASESin kanssa erittäin arvokkaana opiskelijoilleen.

”Oppilaat ovat tykänneet olla ASESilla, ja monesti haluavat olla siellä toisenkin työharjoittelujakson. Siellä he pääsevät tekemään käytännön töitä, ja samalla huomaavat, että heistä on aidosti hyötyä työssään,” Seitamaa kertoo.

Monipuolisten työtehtävien lisäksi ASES tarjoaa työharjoittelussa oleville opiskelijoille haastetta työympäristössä. Työmaat ovat mm. tehtaissa ja kaivoksissa, joissa on esimerkiksi melua, lämpötilan vaihteluita ja isoja koneita liikkeellä.

”Osa opiskelijoista pääsee työharjoittelussa ensimmäistä kertaa tehdas- tai kaivosympäristöön. Ympäristön olosuhteiden lisäksi turvallisuus on siellä erityisen tärkeää, ja ohjeita tulee noudattaa,” Seitamaa kuvailee.

Työharjoittelussa keskeistä onkin oppia toimimaan erilaisissa työympäristöissä, mm. niiden turvallisuusaspektit huomioiden.

 

Ases-header-800x600-052021

 

Työharjoittelun kautta kiinni oikeisiin töihin

Lappiasta noin kaksi vuotta sitten sähkö- ja automaatioasentajaksi valmistuneet Elias Aho ja Henri Hiukka tutustuivat ASESiin työharjoittelunsa kautta, ja ovat nykyään osa ASESin asentajatiimiä. Tällä hetkellä he työskentelevät Kemin kaivoksen syvennysprojektin sähköistyksen parissa.

”Harjoittelun aikana sai tehdä monenlaisia töitä, myös sellaisia mitä ei koulussa opetettu, ja se oli tosi tärkeää. Tämä on kiinnostavaa työtä, jossa oppii hyvin kädentaitoja, kun saa tehdä monipuolisesti kaikenlaista. Olen tykännyt kovasti olla ASESilla töissä,” Aho kertoo.

”Harjoittelun myötä tiesin heti, että olen löytänyt oman alani. Viihdyin hyvin ASESilla sekä työtehtävissä että työporukassa. Harjoittelun jälkeen oli heti selvää, että sinne tulen menemään töihin valmistuttuani,” Hiukka kertoo.  

Seitamaa kuvaileekin työharjoittelujaksoja oppilaiden käyntikorttina. Hyvin hoidettu työharjoittelu toimii näyttönä jatkon työllistymiselle, kun tarpeita yritysten projekteissa ilmenee. ASESilla tartutaan mielellään mahdollisuuteen työllistää osaavia nuoria ammattilaisia, kun resurssitarve, projektit ja osaaminen osuvat sopivasti yksiin.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

Kokkolaan sijoittuva jätti-investointi työllistää ASESia prosessisähköistyksen saralla

helmikuuta 9, 2024
Kokkolassa on merkittävän kokoluokan teollinen investointihanke käynnissä, kun Sibanye-Stillwaterin Keliber-litiumjalostamoa rakennetaan Kokkolan suurteollisuusalueelle. ASES tekee uuteen jalostamoon prosessisähköistysasennukset. ...

Lue lisää

ASES Kemin biotuotetehtaan rakentamisessa vahvasti mukana – Paikallinen toimija yhtenä avaintoimittajista sähköautomaation osalta

joulukuuta 27, 2023
Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren uusi biotuotetehdas valmistui Kemissä loppuvuodesta 2023. Biotuotetehtaan työmaa oli merkittävä työllistäjä myös ASESille, joka on hoitanut rakentamisen valmistelutöistä lähtien monipuolisesti ...

Lue lisää

Case Outokumpu – Laaja hankekokonaisuus Deep Mine -projektin prosessisähköistämisessä

lokakuuta 21, 2022
Outokummun Kemin kaivoksen Deep Mine -projektissa kaivosta syvennetään 500- ja 1000-tasojen välille maanalaisena kaivoksena. Maan alle on rakennettu paljon kaivosprosessin vaatimaa infrastruktuuria, jonka sähköistyksessä ASESilla ...

Lue lisää

ASESille lisää merkittäviä projekteja Metsä Fibren biotuotetehtaan työmaalle

marraskuuta 19, 2021
ASES on sopinut kahdesta merkittävästä asennusurakasta Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdastyömaalla osana koko tehtaan sähkönjakeluverkoston rakentamista. Urakoiden yhteenlaskettu työllisyysvaikutus ASESilla ...

Lue lisää
 
DJI_0690-ASES-HLPfi_kapea_t

VOIMMEKO OLLA AVUKSI?

Kuinka voimme auttaa?

Jätä viesti tai soita meille – keskustellaan yhdessä miten projektisi saadaan valmiiksi nopeasti ja kustannustehokkaasti.

OTA YHTEYTTÄ!
TAI SOITA MEILLE: +358 40 555 3214